Bij Plantronics – het kantoor dat in de eerste plaats gemaakt is voor het oor en niet voor het oog - zijn alle kantoorruimtes ontworpen op basis van de wensen en eisen van medewerkers. Zo zijn er stilteruimten, informele zitjes en vergaderruimten, een muziekruimte en gym voor ontspanning. Het biophilic design leidt tot betere samenwerking, concentratie en productiviteit. In het gebouw wordt geleefd en een werknemer verplaatst zich meerdere malen per dag om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Alle ruimtes zijn voorzien van revolutionaire geluidsisolatie en akoestische zones en er worden zowel beelden als geluiden uit de natuur – zoals de watervallen op elke verdieping - gebruikt om lawaai te beheersen.

 

Alle kantoorruimtes zijn ontworpen op basis van de wensen en eisen van medewerkers. Zo zijn er stilteruimten, informele zitjes en vergaderruimten, een muziekruimte en gym voor ontspanning. Het biophilic design leidt tot betere samenwerking, concentratie en productiviteit. In het gebouw wordt geleefd en een werknemer verplaatst zich meerdere malen per dag om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. De werkcultuur richt zich niet op de aanwezigheid op kantoor maar op de resultaten.  

Alle ruimtes zijn voorzien van revolutionaire geluidsisolatie en akoestische zones en er worden zowel beelden als geluiden uit de natuur – zoals de watervallen op elke verdieping - gebruikt om lawaai te beheersen. Werknemers met verschillende werkstijlen kunnen hierdoor zonder de afleidingen werken die normaliter voorkomen in een open kantoorruimte. Het gebouw werd reeds bekroond met de John Connell Soundscape Award, vanwege de praktische en innovatieve oplossingen om geluidsoverlast op de werkvloer te verminderen.

Het duurzame gebouw maakt deel uit van het crade-to-cradle bedrijfspark in Hoofddorp, Park 20|20, en bevordert geïnspireerd, gezond en productief leven en werken waarbij optimaal gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke (energie)bronnen. Werknemers worden aangemoedigd om van elke locatie een comfortabele werkplek te maken, en gebruikt innovatie om de efficiëntie te verbeteren. Een ergonomie-expert helpt werknemers met een goede werkhouding en geeft advies over diverse hulpmiddelen, zoals de in hoogte verstelbare tafels, zitballen en aanpasbare stoelen.

FLEXIBEL VLOERPLAN

Het vloerplan is flexibel zodat werkplekken gedurende de dag makkelijk verplaatst kunnen worden. Eenandere omgeving kan verfrissend zijn en komt de kantoorcultuur ten goede.

GROEN DENKEN STIMULEERT EEN HELDERE GEEST

De relatie tussen individuen en hun omgeving kan bepalen hoe iemand zich voelt en presteert. Deze groene wand is een van onze elementen van biophilic design dat natuur en gebouwen verwerkt. Dit blijkt het welzijn, de creativiteit en productiviteit van mensen te bevorderen.

KRISTALHELDER

Een ander kenmerk van het gebouw is de scheidingsmuur die het oppervlak van een kristal nabootst. Deze vorm kan zeer effectief geluidsgolven afbuigen, wat de geluidsoverlast vermindert en het concentratievermogen verbetert.

GEEN ECHO'S

Vrijwel elk stukje van de vloeren, plafonds en muren zijn ontworpen om geluid te dempen en lawaai te minimaliseren zodat medewerkers geconcentreerder kunnen werken en beter kunnen samenwerken. Harde, glanzende oppervlakken zijn alleen gebruikt indien absoluut noodzakelijk omdat ze voor echo's zorgen.

 

 

 
 
Deze bedrijven nemen deel aan JLL's Winning Workplace Award 2017