Begrippen als engagement, empowerment en fulfilment zijn bij Enexis ingebed in de organisatie. Dit vertaalt zich in samen, met trots en vakmanschap, werken aan de ambitie van jezelf en van Enexis. Ambitie, betrokkenheid, inspiratie, duurzame inzetbaarheid, leer- en groeikracht en vitaliteit zijn begrippen die zowel in de visie als in de operatie worden toegepast. Enexis zet haar medewerkers in hun kracht, zodat zij productief en vitaal blijven in een gedifferentieerde, plezierige werkomgeving. Een werkomgeving die past ‘als een warme jas’.

Begrippen als engagement, empowerment en fulfilment zijn bij Enexis ingebed in de organisatie. Dit vertaalt zich in samen, met trots en vakmanschap, werken aan de ambitie van jezelf en van Enexis. Ambitie, betrokkenheid, inspiratie, duurzame inzetbaarheid, leer- en groeikracht en vitaliteit zijn begrippen die zowel in de visie als in de operatie worden toegepast. Onze cultuur kenmerkt zich door samenwerking en co-creatie. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bij Enexis kun je zelf kiezen waar en hoe je je werk wilt doen. De werkomgevingen ondersteunen de verschillende behoeftes. Samenwerken, elkaar ontmoeten, innoveren, brainstormen en kantoorwerk, je kiest de plek die jou het beste past. Alle werkplekomgevingen zijn ontstaan vanuit de samenwerking tussen de facilitaire organisatie, afdelingsmanagement én vertegenwoordigers van huidige en toekomstige gebruikers van onze gebouwen We voorzien in state of the art technieken, er is lekkere koffie en de restaurants bieden gezonde lunches. Kortom, Enexis zet haar medewerkers in hun kracht, zodat zij productief en vitaal blijven in een gedifferentieerde, plezierige werkomgeving. Een werkomgeving die past ‘als een warme jas’.

De werkwijze in het huisvestings- en facilitaire domein is afgeleid van de bedrijfsbrede aanpak binnen Enexis, die is gebaseerd op een inspirerende visie en heldere koers. Met een top-down aanpak door focus van het management om op basis van een ‘leiderschapsbelofte’ ambities en doelen (het ‘waarom’) te realiseren en deze te vertalen naar afdelingen, teams en medewerkers. En natuurlijk bottum up door medewerkers in staat te stellen eigenaar te zijn van de (keten)resultaten (het ‘hoe’).

Deze visie en werkwijze wordt op zowel HR- als huisvestingsgebied ondersteund met uitstekende tools om medewerkers duurzaam inzetbaar, bevlogen en wendbaar te maken en te houden. Zo hebben medewerkers veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door de beschikbaarheid van persoonlijke budgetten om te werken aan het eigen energieniveau,  ontwikkeling van talenten, opleiding en/of coaching om zich daarmee voor te bereiden op veranderingen en om vitaal te blijven. Kortom, Enexis zet haar medewerkers in hun kracht, zodat zij productief en vitaal blijven in een gedifferentieerde, plezierige werkomgeving. De werkwijze om de werkomgeving af te stemmen op de behoefte van de medewerkers wordt door Enexis geillustreerd met een drietal locaties. Immers, ‘One size fits all’ past al lang niet meer en dat is in deze locaties goed zichtbaar.

Het LAB.073 in ‘s-Hertogenbosch;

Het industrieel erfgoedpand LAB0.73 stimuleert innovatie en creatief werken. De collega’s die daar werken voelen zich ambassadeur van het bedrijf en zijn trots op het werken in de energietransitie én in LAB.073.

De X-Hub in Arnhem;

In de X-Hub staan ontmoeting en samenwerking centraal. De locatie ligt midden in het werkgebied van Enexis (Noord-, Oost- en Zuid-Nederland), boven op het station (duurzaam) en nodigt door haar ligging, indeling en inrichting uit om zelf te bepalen waar en hoe je werkt en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid, de verbinding tussen collega’s en het gezamenlijk werken aan ambities en resultaat.

Het bovenregionale kantoor in Zwolle;

Een gebouw dat de gebruiker optimaal faciliteert met state-of-the-art werkplekken die passend en verrassend kunnen zijn. De omgeving is samen met de medewerkers opgezet en speelt continu in op ontwikkelingen als Agile werken en informeel overleg met goede faciliteiten. Met het hoogspanningsstation naast de deur zien medewerkers letterlijk waar ze voor werken.

Al meer dan 100 jaar beweegt Enexis zich midden in de samenleving waar we zorgen voor een betrouwbare energievoorziening en diensten leveren waarmee we het leven van mensen prettiger en makkelijker maken. Door onze kennis, expertise en energie op alle mogelijke manieren in te zetten geven wij vaart aan de energietransitie. Een maatschappelijke rol die we met veel plezier en samen met 4.500 medewerkers ook in tijden van snelle verandering blijven waarmaken. Nu en in de toekomst.

 

 

 

 
 
Deze bedrijven nemen deel aan JLL's Winning Workplace Award 2017